Ураганът Сали удари южната част на САЩ и донесе невиждани

...
 Ураганът Сали удари южната част на САЩ и донесе невиждани
Коментари Харесай

Сали“ удари бавно, но мощно Америка

 

Ураганът " Сали " удари южната част на Съединени американски щати и донесе невиждани наводнения. Скоростта му е мудна, само че това единствено го прави още по-разршителен.

Националният център за ураганите (NHC) оповестява за наводнения от Талахаси, Флорида до Мобайл Бей в Алабама, като заплахата се простира навътре в страната до Джорджия.

Алабама, Флорида и Мисисипи към този момент оповестиха изключително състояние. Губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс, чийто щат към момента се възвръща от урагана " Лора ", блъснал предишния месец, разгласява известие в Туитър, с цел да предизвести жителите.

" Сали " поддържа скорост на ветровете от към 168 км/ч, като напредването на урагана е съпроводено с проливни превалявания. Според климатолози разрушително бавното придвижване на бурята може да е резултат от промените на климата. Данните демонстрират, че скоростта на всички урагани и тропически стихии е намаляла с 10% сред 1949 и 2016 година, като в това време количеството превалявания е повишено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР